26.11.2015 Arhiva

Danas je Dan Tankerske plovidbe, službeni datum na koji je prije 60 godina osnovana zadarska brodarska tvrtka. Osnivač i prvi direktor Ivan Paša, zaplovio je tada sa samo dva broda u floti, koja je proteklih desetljeća dosegnula najveću tonažu u hrvatskom pomorstvu.

Tankerska plovidba neće danas posebno obilježavati tu vrijednu obljetnicu jer će njihova kći - Tankerska Next Generation dan poslije u Južnoj Koreji imati dvostruko krštenje novoizgrađenih tankera Dalmacija i Pag.

Kumovi će biti Mariano Petković iz Interkapitala i Kees Tiemstra iz banke ABN Amro. Dalmacija bi odmah nakon krštenja trebala zaploviti, a Pag tjedan nakon toga. 

- Imamo krštenje Dalmacije i Paga, tako da nas za dan firme čeka obiman posao. Internu proslavu odgodit ćemo za nekoliko tjedana, poručio nam je aktualni predsjednik Uprave Tankerske plovidbe Mario Pavić. 

- Dvije prinove u floti nedavno osnovane kompanije nisu mala stvar u svjetskim razmjerima, a dvostruko krštenje samo su pokazatelj da Tankerska plovidba plovi prema novim lukama. 

Takav dar za rođendan je neprocjenjiv i zato im želimo sretnu plovidbu u nova desetljeća!

 

Izvor: http://www.057info.hr/