02.12.2015 Arhiva

Predsjednik poslovodstva navodno dobiva nagradu za svoj rad u Jadroliniji. Ovo je reakcija zapovjednika zaposlnih na najvećem hrvatskom brodaru:

Isto poslovodstvo pod dirigentskom palicom Ministra pomorstva, koje je dovelo svu silu pivovarskog kadra da vodi brodarsku tvrtku, nije pokazalo ni trunku ozbiljnosti da se kompanija sačuva od vrlo skore međunarodne konkurencije. 

Najvažniji dio, kolektivni ugovor na nacionalnoj razini, koji bi u prvom redu odbranio Jadroliniju od nelojalne konkurencije pomoraca s dalekog istoka, pa i nama bližim Ukrajincima i Rusima, odgađa se bez valjanog razloga. Krivci, gospodin Alan Klanac i gospodin Siniša Hajdaš Dončić (a možda i portir?!).

Predsjednik poslovodstva navodno dobiva nagradu za svoj rad u Jadroliniji. To su najblaže rečeno, gluposti onih koji nemaju blage veze o vođenju kompanije. Naime uspjeh ove kompanije, zbog koncepta, ovisi o parametrima na koje poslovodstvo nema utjecaja. Dužina sezone, broj gostiju i posebno broj gostiju na otocima, cijeni goriva, itd. Svakako je interesantan podatak o državnoj subvenciji koja itekako utječe na završni račun kompanije a koja je najčešće napuhana. Zato nije čudno što se isto to poslovodstvo ponaša kao “pijani milioner” pa ima noćne vožnje za jedan auto i tri putnika (koga briga, država plaća). To fakat treba posebno nagraditi, samo što “nagrada” mora biti primjerena!?

Dokle god pomorci budu radili sve moguće da sačuvaju kompaniju, postoji nada u uspjeh. Samo bi za ovu sezonu nagrada trebala biti data njima a ne poslovodstvu i glavnom Poslovođi. Jer oni su ipak odradili loš posao i potrošili puno više nego su trebali.